dissabte, de desembre 09, 2006

Llibreries on em perdo en el temps

Sempre m'han agradat els llibres. Les seves pàgines m'han portat per llocs on mai he estat, he viscut aventures que mai hauria realitzat, he conegut móns que sol existien a la ment d'un desconegut. A més, a les biblioteques, quan agafes un llibre amb pàgines esgrogueides i saps que altres persones han passejat les seves retines per la tinta del text que tens entre les mans i han acaronat les tapes amb les seves mans, sempre em pregunto què hauran sentit.

A les llibreries sempre em comporto com els llibreters de l'Ombra del Vent. Passejo la mirada pels lloms dels llibres fins que hi ha algun que em crida.

L'ambient de les llibreries és molt important. Pots anar a llibreries de mercenaris (entres, vas a la secció adecuada, agafes el llibre, passes a caixa i passi un bon dia) com Fnac, Corte Inglés, La Casa del LLibre... o bé llibreries on s'esmeren per crear un l'ambient.

D'aquestes hi han dues que m'agradaria destacar.

La primera és la Central del carrer Bonsuccés. Els llibreters són com els del Fnac, però l'arquitectura de la llibreria no. M'encanta que els llibres estiguin desordenats, l'ambient tranquil, les activitats culturals i poguer perdre la mirada per les estanteries sense saber del cert quina sorpresa em depararà el llibre del costat.

La segona es la Saltamartí, al carrer Canonge Bananera de Badalona. La llibreria és petiteta, però el matrimoni que la dirigeix fa que l'espai sigui el de menys. Una relació molt propera amb els clients. Pots preguntar per l'autor que vulguis i tenen servei de reserva. A més, l'espai és molt tranquil.

Avui he anat a la Saltamartí. He comprat dos llibres de poesia de Mario Benedetti i he reservat dos del Michael Chabon (Jóvenes hombres lobo i Chicos prodigiosos). Quan els llibres m'esperin a la llibreria rebré un sms avisant-me.

A vegades val la pena pagar un euro més per les petites coses que fan que deixis de ser un client més

1 comentari:

Unknown ha dit...

Está molt bé aquest post, doncs crec que no conec La Central i si tinc ocasió ho faré (si se'n salva alguna cosa de l'esperada paga doble!). A mi una de les que m'agrada, quan m'hi puc perdre una bona estona és la de Canuda, pels llibres vells. Llàstima que al migdia barren el pas a gran art de la llibreria pel tema manguis.

Sobre El Corte Inglés dir que sempre hi ha alguna cosa interessant en l'apartat de saldos, però pel que fa al fons i a novetats he comprovat que tots els llibre són una mica més cars que no pas a l'FNAC.

Gràcies Robertinhos per les visites!