divendres, de juny 01, 2007

Música de maig

Angelique Kidjo "Djin Djin" : La cantant malinesa (crec) ha aconseguit un disc on mescla les seves arrels amb música occidental. Les col·laboracions de Carlos Santana, Alicia Keys, etc. són el condiment que acaba de donar contrast a un disc ja de per sí exquisit.

Toumani Diabate & Ketama "Songhai" : Els espanyols Ketama es junten amb el mestre de la kora Toumani Diabaté per a fer un disc on el flamenc (suau, sense cantaor), el calaix, etc. es junten amb la kora i la percussió africana per a crear una música que ens vagi portant, com el vent, des del Nord d'Àfrica al sud d'Espanya

Pepe Justicia "Trece noches" : Si us agrada el flamenc fins que arriba el punt en que el cantaor obre la boca, aquest disc l'heu d'escoltar. Cançons sense cante, amb la virtuositat de la guitarra erspanyola, el calaix, la percussió, les palmes, etc.

Andy Palacio & the Garifuna Collective : Una perla del càrib, un homenatge a la cultura garifuna. Mesclar Àfrica, amb el Càrib, amb Cuba, amb Jamaica, etc. Ritmes de melancolia, ritmes d'alegria, ritmes de vida. Un dels millors discs que he escoltat aquest mes. Si encara no ho heu fet, escolteu-lo.