dimarts, d’octubre 18, 2011


Article curiós i classista el que llegia ahir a La Vanguardia sobre el fet que el botellón ja no és sol un acte que fan els pobres o maleducats  de més abaix de la Diagonal, sinò que "on anirem a parar?!" ara també es veuen a les places i carrers de la zona alta de Barcelona. Déu-nos guard!

Per a diferenciar-se dels que tenen poca classe, allí li diuen copeon i l'alcohol no és adulterat, sinò ampolla de bona marca. A més, sol van al carrer si no poden anar a casa d'algú o bé la festa és avorrida. Llavors sí, surten al carrer i ocupen portals o la plaça Francesc Macià.

Com són educats i estan acostumats a mantenir certa distància amb la plebe, aquests joves pijos fan grupets petits, separats un dels altres, no fan sarau, es fumen algún que altre porro i, sobretot, no deixen brut el terra perquè s'ho enduen tot. Si alguna cosa queda deu ser que algún desgraciat de l'Eixample ha fet botellón (que no copeon) a la zona alta.

Destaca el periodista que els joves són molt educats i parlen amb molta correcció. I sempre, al llarg de l'article, fa la comparació entre beure alcohol al carrer amb classe i el desmadrament que fan a zones més baixes de Barcelona.

Per a mi no és un tema de l'educació dels que beuen al carrer o de si l'alcohol és de millor qualitat o de si fan o no soroll. La imatge és lamentable, a la Plaça Francesc Macià o a la de George Orwell (la Plaça del Tripi). I no, la Guardia Urbana no deuria quedar-se sense multar als bebedors. No anem curts de diners públics? Doncs que aprofitin la oportunitat. Si tenen diners per alcohol, també en tindran per a pagar la multa.

És un tema de civisme. I enlloc de tantes retallades o increments del pressupost de neteja, jo invertitiria en més Guardia Urbana que possés en pràctica l'Ordenança del Civisme. És trist arrivar a allò de "un policia darrera de cada ciutadà", però la brutícia als carrers de Barcelona demostra l'alt grau d'incivisme a la ciutat. I com a mínim, els qui embruten s'ho pensarien dos cops i els que no embrutem tant no tindriem que patir tantes retallades. I sí, qui vulgui botellón o copeón, que el fagi a casa seva.

I respecte al periodista, m'agradaria que hagués reflexionat sobre la frase d'un  dels joves de casa bona, que afirmava que anava a la disco a beure cada cap de setmana "perquè que havia de fer sinò". Entenc que és típic de l'edat (jo també sortia cada cap de setmana), però tenia clar que no era l'únic que podia fer. Simplement em divertia i pensava que sempre podria fer la resta de coses. Però potser aquí ja seria entrar en temes d'educació i de valors i de família. I això, a la zona alta, ara no toca.

2 comentaris:

Joana ha dit...

Un molt mal costum el botellon.

Caldria fer una reflexió sobre del "per què aquests joves s'han proposat en el seu temps lliure maltractar el seu propi cos"
A mi no m'entra al cap...potser he vist massa Cirrosi hepàtica, massa joves fulminats per l'alcohol.
Aquest estiu vaig llegir al diari que en una ciutat del Sud, no sé si era Almeria o per allà l'ajuntament deixava un recinte i es feia un macro-botellón!! encara al.lucino
Bona nit Roberthinos, tot bé? :)

zel ha dit...

I és que a les zones altes tot és de pedigrí, mira...
Ai, babaus de classe bona!