dijous, d’octubre 16, 2008

El canvi ha començat


El canvi ha començat.

No, no és un post pro-Obama (encara que el prefereixo abans que Mr.Potato).

Com sabeu els que em llegiu, fa temps que em queixo de que no m'agraden les regles del joc en aquesta societat i que llevar-me 5 dies a la setmana els pròxims 40 anys a les 6 am, per a anar a tancar-me un mínim de vuit hores en el lloc que em mana algu que s'enriqueix amb el meu esforç, em provoca una infelicitat cada cop més gran.

Si a això hi sumeu que per fi un llibre té repercussió a la meva vida (si excluim que durant la meva etapa de fascinació per la novel·la artúrica, molts dels ideals del perfecte cavaller montat s'han preservat en mi...i ja no parlem de la visió romàntica de l'amor del Bècquer i altres...), el cocktail és explosiu.

Sé que el meu objectiu final encara trigarà (si mai l'assoleixo), ja que implica ser emprenedor i establir-me pel meu compte.

De moment he començat a aplicar normes que m'ajuden a la meva vida diaria i em destressent (em resten estrés).

1. Als proveïdors dolents, aquells que et cabreja com de malament treballen, que sol volen enganyar-te i que sol compleixen plaços d'entrega quan entreguen la seva factura...sí, aquells...sol els atenc el dijous de 11 a 14h. Si em truquen, envien mails o es presenten qualsevol altre dia o moment, no els atenc. El dijous serà el dia del proveïdor dolent.

2. El mail...Quant temps perdut en discussions mailistiques que no duen a res. Per això, sol miro el mail a les 11h i a les 16h.

3. He desconectat el contestador del mòvil. Així m'evito missatges capullos de "truca'm. És urgent" i que el servei de retrucada del contestador m'incordii tot el temps. Si realment és important, tornaran a trucar perquè no han pogut deixar cap missatge que t'obligui moralment a contestar la trucada.

4. Cada matí a la ronda, al lent pas de la caravana, penso en un màxim de 3 coses per fer a la feina. La resta, si no ho mana el jefe, queda relegat.

5. Quan un subordinat ve "plorant" amb problemes que tothom sap que són d'estructura de l'empresa i que sol ho pot canviar el Big Boss, enlloc de fer-li cas, preocupar-me, estressar-me i protestar al departament que no funciona, em ric i faig una broma. A l'endemà, el treballador ja no es queixa i parla directament amb l'altre departament. És arriscat i sembla de mal management, però al seu nivell hi ha menys burocràcia i lluites del pal "aquest és el meu departament i aquí mano jo", de manera que s'arregla abans, sense creuament d'acusacions i enviament de mails.

6. Divendres marxo de l'oficina i vaig a fer relació amb els clients, fora. Pròximament incorporaré els dilluns. Així la setmana es fa més curta.

7. Com entro una hora abans, malgrat que no tenim implantat horari flexible, surto un mínim de 15 minuts abans. Així evito grans caravanes al tornar a casa.

Quan tingui dominada aquesta manera d'operar (sense que em fotin al carrer) incorporaré més canvis amb l'objectiu de ser més productiu, estressar-me menys i viure millor.

I quan se m'acudeixi quin negoci puc montar, bon vent i barca nova!

PD: Per si fracaso, algu sap d'ofertes de feina per un enginyer especialitzat en management (project management, marketing)?

7 comentaris:

Clint ha dit...

I ara explica'm com després de llegue " cómo adelgazar follando" se t'ha acudit totes aquestes noves maneres d'actuar!

Això si, si col.loques el día del proveïdor dolent, divendres de 19 a 20, veuràs que poc et molesten!

Ara ets el capità enciam!

MeTis ha dit...

et fa falta una secretaria? aprenc rapid...

jo encara no ho he aconseguit tot aixo, queda en simples paraules.

Jobove - Reus ha dit...

molt bé deixa't anar !!!

Rita ha dit...

I no ens diràs quin llibre és aquest tan poderos? ;-)

Joana ha dit...

Ja ens ho diràs si canvies de feina...no et volem perdre! ;)
Està bé aquesta programació!

Joana ha dit...

Ja ens ho diràs si canvies de feina...no et volem perdre! ;)
Està bé aquesta programació!

MaRiNa ha dit...

felicitats per la decisio i anims