dimarts, de març 10, 2009

Mentides sobre mentides





Llegint aquesta obra de Robert Fisk (fa temps que la començo i la aparco, degut a que les seves 1000 pàgines fan que sigui difícil portar el llibre a la cartera) m'adono que les pors que ens volen inculcar els polítics d'avui són productes de les mentides dels polítics d'ahir.
Bin Laden és un producte de les maniobres americanes a l'Afganistan ocupat per la URSS. Un cop expulsada la URSS del territori, els americans van deixar que el país se les apanyés. La lluita entre diferents faccions van fer que Bin Laden es convertís en el que és avui.
Semblant passa a l'Iran. Abans de Jomeini i el sha, va haver-hi un president democràticament escollit. Aquest president va flirtejar amb la URSS, era partidari d'un país laic i va prohibir que la actual British Petroleum (BP) fes el que volgués amb les reserves de petroli. Aquest darrer va ser un pecat massa gros. Estats Units i Anglaterra van fer maniobres amb els serveis secrets que van dur a derrocar el president. A canvi van possar el sha, un dictador islàmic que era un titella de les dues potencies occidentals. BP exportava tot el petroli que volia. Jomeini donava suport al sha per la importancia que concedia al islam. I aquest darrer vivia en la riquesa sometent al país. 25 anys després, amb la revolució islàmica al país, Jomeini canvia la jaqueta i es posiciona com a líder. I fins avui, el país viu una nova dictadura religiosa i els americans ens diuen "vigileu, que volen fer proves nuclears!".
Entre tantes mentides, podriem donar una exclusiva, no?





1 comentari:

Rita ha dit...

Hahahaha Molt bona la dels cuñao's!!!

Quina gran mentida tot plegat, oi? Està desinformat és dolent, però estar-ne es tan decebedor...
Que tinguis molt bon dia, maco!