dijous, de març 19, 2009

Trata de arrancarlo Carlos, trata de arrancarlo!


He estat seguint aquesta setmana el procés de Seat. No perquè estigui interessat en l'empresa, sinó per representar la desvergonya empresarial.
Ha sortit Seat a la tele, però el morro de VW és el mateix que apliquen moltes altres fent EROs, EREs, ERAs(un trabajador), ERUs (hem guanyat) i ERIs (mariquita l'últim).
Cert és que Seat ha donat nº vermells aquest trimestre, però l'empresa té el handicap del mercat principal en el que opera i que està vist com un producte de qualitat mig-baix (malgrat que alguns vehicles són millors que els propis VW). La situació en que ha possat VW als treballadors és,
Teniu que empitorar les condicions laborals, aceptar rebaixes i congelacions de sou, fer algun ERO i deixar que us donem pel cul (això darrer és una llicència...crec). Teniu dues opcions,
- Dir NO. LLavors el nou model d'Audi que crearia 1500 llocs de treball no es farà aquí.
- Dir SI. No us assegurem que el model d'Audi es fagi aquí, però podreu participar al concurs.
Ha guanyat el SÍ (2 de cada 3 han votat això). Ara falta veure que passa si decideixen produïr el Audi a Bratislava...els acords ja estaran firmats i els treballadors doblement enculats.
Menció especial mereixen els sindicats. 4 milions de parats i els tios no mouen un dit. En el cas de Seat encara tenen el morro de dir que no han fet res fins ara que s'ha possat en perill als treballadors. Quins collons! Que tots sabem que hi han reunions a la foscor del despatx del cap de rr.hh., on es parlen aquests temes abans de que ningú s'asabenti. Quan ja l'empresa s'ha pronunciat públicament, les paraules sindicalistes sol són focs d'artifici, per a quedar bé.
Desde que he començat la vida laboral m'he adonat que els sindicats són pitjors que els polítics. Sol miren per conservar la seva plaça, que permet a gent viure la mar de bé del conte, no pencar i ser tractats de forma especial per l'empresa. I són pitjors que els polítics perqùè encara volen aparentar que estan allí per ajudar als treballadors.

2 comentaris:

rinxol ha dit...

cuánta raó!!!

rinxol ha dit...

boníssim!quin tracta costumbrista tan real... no te n'he llegit cap sobre el superiors directes que t'ignoren i fan veure que les teves idees són seves, i... aix! la nosrta.. civilització encara es diu?
petonàs al nas, R!