diumenge, de desembre 30, 2007

La Bella Teoria

Una recomendación y una pregunta.
Vamos por lo bueno. Recomendaros el blog de La Bella Teoria que encontrais enlazado al mío. En él se explican teorías muy complicadas en un lenguaje más claro. Ideal para los que tengan curiosidad en física cuántica, agujeros negros, teoría de cuerdas, etc.
Y la pregunta. Una amiga me comentó un día, hablando sobre la división del mundo en los que son de ciéncias y los que son de letras, que se había fijado que mientras los de ciéncias tenían un gran interés en las letras (es decir, en humanidades. Escribir, leer, arte, fotografia, música, etc.) no sucedía a la inversa. Es más, siempre se detecta cierto pánico entre el sector de letras a la que nombras la palabra física, matemáticas, etc. Qué pensáis?

9 comentaris:

Waipu Carolina ha dit...

Yo soy completamente humanñistica y tengo terrorrrrrrrrrrr alas mates, física , química y además mucho aburrimiento...
Y como profesora creo que ciertamente hay una inclinación natural en ser ciencias o letras...pero no siempre es así la regla. He tenido alumnos que son excelentes en TODOOOOOOOOOOO.
Un beso

rosa ha dit...

jo crec que la gent de lletres és de lletres pures i els de ciencies de números,,,Jo sóc filóloga i m'agraden les lletres

Joana ha dit...

Jo sóc de ciències i m'encanten les lletres...ara. La terioa és compleix. M'agradava la física, les mates i la química! ;)
Bona any wapo ( ja t'ho havia deit).
Una abraçada!

Déjà vie ha dit...

creo q es mentira, conozco gente d ciencias q no le interesa ni leer, escribir, ni el arte ni nada d todo esto asi q yo diria que jamas se puede generalizar.

Metamorfosi ha dit...

Doncs ara que ho dius i hi penso, potser sí que en general és així. He intentat pensar en la gent que conec i els amics i la majoria dels de ciències gaudeixen d'alguna activitat artistico-literària, però els de lletres no tenen (pràcticament) cap interès en les ciències.

De totes maneres em refereixo només als adults, perquè els nens, malgrat mostren les seves preferències, tot els crea curiositat i alhora tot ho troben un "rotllo"!

Petonets escrits d'una de ciències!

Robertinhos ha dit...

carol
por supuesto, hay gente talentosa en muchas cosas.

rosa
però no pot ser que no tot sigui tan dividit?

joana
ja som dos preciosa. De nou, feliç any!

déjà
sí, pero pensa en el nombre, en el % d'amics que tens de lletres am b interessos per les ciencies i a la inversa. Per cert, què et sembla la teoria de cordes? ;P

meta
els nens tenen tot un món per descobrir, ja començaran a dividir-lo més tard!
petonets d'un company!

Waipu Joan ha dit...

salutacions i molt bon any 2008!!!
soc de lletres, terriblement de lletres, però no neguem les evidències i no menyspreem el poder de la ciència.

borrego ha dit...

El que sí es cert, es que hi ha un cert menyspreu pels de ciéncia. Acostumem a considerar cultura tot el que tingui relació amb les lletres i les arts i deixem les mates i la fisica pels cap quadrats.
PD: Bon any!!

MaRiNa ha dit...

es totalment certa

aviam de desganats q no els interessa res n'hi ha tot arreu, pero dintre de la gent q llegeix, que es mou, estudia, gent amb inquietuds passa exactament el que has dit