La Joana va escriure : http://nusos.blogspot.com/2007/05/cap-on-anem.html
Tinc amics a la industrioa farmacèutica, a les 3 fases de comercialització (laboratori que fabrica, distribuidor que ven i farmacia que acaba venent al públic)
Un laboratori no ven directament a la farmàcia, sempre treballa amb distribuidors. Sí és cert que es mouen en termes econòmics, és a dir, que si poden fabricar 20 unitats al dia i un distribuidor belga demana 20 unitats per demà i paga 100 euros per unitat i un altre francés demana el mateix però en paga 200 euros, doncs el laboratori primer serveix el lot al francés que al belga.
Ara bé, un laboratori no és culpable de que un medicament no estigui a la farmàcia, perquè ells no tracten directament amb elles.
Aquí apareix la figura del distribuidor. Un distribuidor compra medicaments al laboratori i els ven a les farmacies de la seva zona geogràfica que li paguen el que demana.
Finalment, la farmàcia és el lloc on es filtren les sol·licituds de medicaments per part del gran públic.
Per tant, amb la Llei del medicament espanyola, a qui més ha afectat ha sigut als distribuidors espanyols. De manera que no és que el laboratori no vulgui vendre a Espanya, sino que no hi han distribuidors espanyols que els hi comprin el medicament perquè no surt rentable amb la nova llei de medicament.
On sí que es trasllada el conflicte del laboratori, és en el cas del medicament antiretroviral contra la SIDA i la realitat a l'Àfrica, on els distribuidors no poden comprar el medicament al laboratori perquè mai el podrien vendre al seu país, de manera que o bé el distribuidor es converteix en una ONG (invertint diners en la millora del seu país) o bé el laboratori baixa el preu.
I finalment podriem tractar el tema de les patents...si augmenta l'exemple brasiler, on Lula permet plagiar un medicament per a poder vendre'l a un preu assequible pel seu país, elsgrans laboratoris continuaran invertint en I+D per a nous fàrmacs?
Un món complicat on tot es mou pel mateix
2 comentaris:
Estic d'acord amb el que expliques.De fet com en tot molts problemes estan en els intermediaris. Però qui queda afectat és l'últim esglaó de la cadena. En el cas de la indústria farmacèutica és intolerable que per "interessos" més d'una persona es quedi sense la seva medicació.
Una abraçada!
com sempre els afectats som els que no tenim res a veure
Publica un comentari a l'entrada