dilluns, d’abril 16, 2007

Sobre les abelles


Llegia al 20minutos.es que un grup de científics treballa sobre la hipòtesis que el fenòmen de la desorientació de les abelles (fet que comporta que no tornin al rusc, morin disperses i no pol·linitzin flors) és degut a la gran extensió de telefons mòbils, ja que la radiació que emeten les desorienta. Segons sembla, han experimentat que el 70% de les abelles sotmeses a radiació, perdien el rumb i no sabien tornar al rusc.

Com és normal, aquest problema comença a tenir ressò pel fet que la producció de mel està baixant més del compte. Al principi no importava tant suposo, ja que a menor oferta el preu de la mel es dispara. Ara bé, quan els apicultors comencen a tindre 30 ruscs abandonats de 40, disparen les alarmes. La pregunta és...per què no disparaves la alarma abans?

Després, a més del fet que no podrem menjar caramels Halls, hi ha un greu desastre medioambiental. Les abelles tenen molta importancia dins l'ecosistema, tant a nivell de fauna (la seva mel és aliment de molts animals i elles en sí també), com de flora (les plantes que depenen de que les abelles portin el pol·len a una altra flor...) i per la industria (mel, after bite per les picades, etc.)

El curiós és que moltes vegades em sento com les abelles, desorientat davant els avenços tecnològics i la proliferació del mòbil (per què necessita un mòbil un nen de 7 anys????).

4 comentaris:

Alepsi ha dit...

Bona reflexió la última... em sento una mica més abella, ara... xDDD

Joana ha dit...

... Si casi no el necessitem ni nosaltres... tot i que em diràs que si... que si per kedar...que si per... RES...Es pot viure sense màobil!Però no sense abelles!
:)
Bona setmana...
A veure què vas dir a casa del veí... que et segueixo!

Tanhäuser ha dit...

Impressionant!

Espero que aquesta "cultura" del mòbil sigui només una moda amb data de caducitat. Al cap i a la fi, suposo que arribarà un dia que les personas no tindran la necessitat de trucar a casa quan estan a vint metres d'ella per dir "Estic arrribant".

Salut company

Robertinhos ha dit...

alepsi
espero que no ens piquis! jejeje

joana
creus que no? ja hem adaptat la major part de la nostra vida social al mobil. Tot és útil si s'empra amb seny

Tanhaüsser
potser aquell dia haurem recuperat el fet de reunir-nos tots sense presses...qui sap