dimecres, de juliol 25, 2007

El Jueves, la revista que Robertinhos comenta el dimecres de la setmana seguent

Títol llarg per un post que arriba tard.
Tots segurament ja ho hgeu comentat al vostre blog, al bar, a la feina o fins i tot al acabar de fer el quiquet del dia.
La famosa portada del Jueves, la censurada, ha generat molta polèmica i no acabo de decidir-me si a favor o en contra. El que no hi ha dubte, es que la nova portada, té una ironia molt bona (la correcció política de la flor i l'abella...sublim).
A favor de censurar l'anterior portada diré que la posició escollida pels dibujants és una de les popularments conegudes com a submissió de la dona. De fet, a molts llibres de postures, destaquen que aquesta postura no agrada a moltes dones perquè demostra submissió total. Ell és qui disfruta, qui controla el ritme i la profunditat de penetració. Ella sol nota el bastonet entrant i sortint.
En contra de censurar-la dir que el text és absolutament brillant i de queixa a la monarquia, de la qual ja sabeu que jo els hi desitjo infertilitat, perquè es reprodueixen com conills. A més, dubto que d'haver sigut altres personatges, o bé rostres anònims, ningú s'hagués immutat.
No sé si aquesta imatge de sexe real té que ser censurada o no.
La pregunta és, la llibertat d'expressió no arriba fins on comença la llibertat dels altres?
Llavors en aquest cas, malgrat el text brillant, el editor s'hagués tingut que replantejar el dibuix.

1 comentari:

borrego ha dit...

Crec que el dibuix es correcte. No mostra cap actitut delictiva i no és injuriosa. Mostra una cosa certa, els prínceps follen...i caguen..i ploren. Algú ha de fer de mosca cojonera grollera i directa, i El Jueves ho fa. Un 10.
(PD: al text posa que busquen un altre fill, per tant la penetració, tot i que per darrere, no és anal)