divendres, de desembre 02, 2011

De la meva Jukebox: Joshua Redman


El passat dilluns vaig poder fer realitat una de les meves il·lusions musicals pendents. Veure a Joshua Redman en directe. Malgrat que aquest any no he pogut disfrutar del Festival de Jazz tant com hauria volgut per motius econòmics, sí que gràcies a invitacions he fet realitat el veure el directe de Michel Camilo, fantàstic pianista de jazz llatí, i Joshua Redman, virtuós del saxo.

Vaig conèixer a Joshua Redman amb el seu disc "Wish" y he anat seguint la seva trajectoria a través d'àlbums com "Elastic", "Momentum" o "Freedom in the Groove". També he disfrutat les seves aventures amb la San Francisco Jazz Collective (ensamble de jazz amb grans músics com Avishai Cohen).

El jazz del saxo de Redman em transporta a ambients urbans, industrials...a melancolies i alegries, a la vida diaria.

Vaig disfrutar de Redman amb un virtuós del piano, Brad Mehldau. Val a dir que vaig disfrutar del concert, però que vaig confirmar que sóc més amant del jazz llatí que del clàssic. M'agrada el clàssic, sí, però em manquen els canvis de ritme, les explosions sonores de les improvitsacions, l'alegria de viure que et transmeten els instruments... En canvi el jazz clàssic em transmet més melancolia, més tristor... i el concert d'en Joshua m'ho va recordar. Va ser tot més lineal, pel meu gust, i amb menys sorpreses. Sí, vaig poder contemplar que tots dos són grans músics i virtuosos dels seus respectius instruments, però em va faltar alegria i complicitat.

I el que no em va agradar gens va ser el públic. Sembla ser que ara si no aplaudim després d'una improvitsació d'algún instrument és com si no tinguéssim ni puta idea de jazz. Ja és molest quan hi han molts instruments que mantenen una base, però se'm va fer enutjós en el concert de Joshua Redman. Per`què cada cop que en Brad improvitsava un solo de piano, quan la gent veia que en Joshua agafava el saxo començaven a aplaudir, impedint disfrutar a en Joshua i a la resta del públic que no aplaudiem com autòmats de la entrada del saxo a la melodia del piano.

Però clar, què seria del Festival de Jazz sense la afluencia massiva de persones que hi van perquè és cool?

1 comentari:

Joana ha dit...

Com s'agraeix escoltar el so dels instruments en silenci.
Llàstima que de l'efusivitat em fem un gra massa.
una abraçada...espero que tot bé :)