dimecres, de març 10, 2010


No feia falta ser adiví/ina per a saber el que faria el Govern, i en especial el Saura, després de que Catalunya s'hagi col·lapsat per una nevada i que 48h després encara tinguem problemes a la red elèctrica, al transport, a la red d'aigua, etc.

Després de la crisis de l'incendi a Horta Sant Joan i de les pressions polítiques (cada cop més evidents) per a emetre un informe sense tenir totes les dades la culpa era dels bombers, després dels graf, després dels pobres bombers de Daroca (que ja sé on ens enviaran les futures peticions d'ajuda...), després del famós Delta 0 i ara estem en la fase d'enterrament que ja es començava a acabar la llista de caps de turc.

Si aquesta estratègia ha sorgit efectiva i aquí no ha dimitit ningú, per què no repetir-la?

Ara hi hagut una nevada i el país ha quedat paral·litzat. La culpa primer era dels irresponsables ciutadans que per voler conservar el lloc de treball en època de crisis i acomiadaments van sortir a la carretera malgrat els avisos de posibles nevades. Davant la indignació ciutadana (és a dir, risc de perdre vots), han canviat el discurs. Ara la culpa és del Servei  Meteorològic, que interpretant els valors estadístics va dir "és posible que nevi a Barcelona" enlloc de "caurà una nevada de tres parells de collons. Sereu uns cabrons si aneu a treballar, que ho col·lapsareu tot home!". Per si de cas falla, ja tenen pillats pels ous als de Protecció Civil (els següents a la llista de caps de turc, que van emetre el primer comunicat oficial a les 18h dient "que evitessim sortir de casa"...a bones hores)...i així anar sumant. I tranquils, que el Saura no dimiteix.

Tampoc dimitiran els que culpen als francesos del cacau de La Jonquera. Diuen que els gavatxus han deixat sol un carril...trucava un ciutadà de Figueres dient que és veritat, que han deixat sol un carril per a cotxes i un més per a camions, i que durant 40 km abans de la frontera la Gendarmerie vigila que els camions no passin al carril dels turismes i formin un embús. En canvi, el problema ve donat perquè al creuar a Catalunya tot aquest ordre es converteix en un "campiquipugui" i "mariquita l'últim" que provoca el caos de circulació.

I ningú esmenta els responsables de comunicació de TMB / Ajuntament de Barcelona, que no van informar als usuaris que la xarxa de bus no funcionava a Barcelona.

I per últim tampoc dimitiran els responsables de la Urbana, que durant la nevada tenien els agents calentons al bar o jugant amb la neu i fent-se fotos, enlloc de organitzant el tràfic a les rotondes; però que ahir els van desplegar per clavar multes a tots els vehicles mal estacionats. Això sí, avui ja han dit que no les cobraran...

Ja em deia l'Striper "en quin país vius?"... doncs no ho sé, però com diu el Tom Sharpe "espero no agafar una pneumònia".

5 comentaris:

Striper ha dit...

Es absolutament imperdonable pèr que kja que no tenen ni idea i es gasten molts calerons en informes inutils com de qui costat cauen les burilles a terra no podrien invertir algun en dissenyar un pla per aquestes ocassions, jo donaria iddes pero com no em pagaran mutis.

MeTis ha dit...

mira, yo lo comentava ayer con un amigo. Es muy facil echar siempre la culpa a las autoridades pertinentes, pero primero deberia ser responsabilidad del ciudadano ser mas cuidadoso. Yo, si se que va a nevar (i era algo que se iba diciendo, si lo se hasta yo que no vivo ahi!), pues no saldria a la calle mas que lo minimo. Pero claro, la culpa de todo siempre los politicos! estoy un poco cansadita del mismo rollo acusador. Dejemos de señalar y hagamos algo todos.

ademas escuche una opinion que apruebo totalmente, y es que hacia 40 y pico años que no nevaba... nos ibamos a ganar un paston en maquinaria para aqui otros 40 años? Con el tiempo es lo unico que no tenemos cogido por el mango, y solo hay que rezar para que no sea peor la proxima vez. Y ser un poco consecuente con el planeta y actuar en consecuencia todos.

O sea, que por mi, que achiquen agua con las dos manos en vez de señalar tanto.

un abrazo.

(mira, me has pillado de malas hoy)

Joana ha dit...

Jo vaig quedar impressionada quan vaig escoltar al Saura dient el desplegament de llevaneus que hi havia a les carreteres. En pocs minuts es duplicaven...mare meva però si els cotxes estaves atrapats a les carreteres i no podien fer res...
Tots plegats molt mala nota.
Els ciutadans cap a le feina...si no hi haguéssim anat potser ens trobaríem a la llista dels aturats no?
Tot bé?

Jobove - Reus ha dit...

molt bon post i ple de ràbia

juan rafael ha dit...

Hola, moltes gracies pel vincul.
Pots ficar totes les que vullges.
Saluts.