dimarts, de març 16, 2010


Escoltava cabrejat la entrevista del Basté al Conseller Saura a RAC1.

Del post anterior em va sorprendre qui afirmava que era molt fàcil culparf els polítics, però que els ciutadans estaven avisats (fins i tot qui no viu a Catalunya ho sabia) i que era problema nostre haver anat a la feina i haver causat el caos.

Per parts. Per què vam anar tots a treballar sabent que podia nevar? Doncs per no perdre el lloc de feina, que el mercat està molt malament i les factures no són gens humanitàries. Per exemple, quan el dia després de la nevada vaig decidir arribar a la feina a les 10h enlloc de les 8:30h per evitar les caravanes i que el solet desgelés les carreteres (bàsicament per evitar-me un accident i causar caos), el meu jefe em va enviar un SMS dient "No vens avui a la oficina?On estàs?Tindries que fer un anàlisis de costs del client X". Més enllà de que tinc un jefe gilipolles (motiu pel qual vull canviar de feina), malgrat les alertes no podia deixar de sortir a treballar el dia de la nevada.

Ara bé, el conseller Saura va decidir anar a Mallorca a una reunió que ja s'havia saltat un cop per motius menys importants. Ara diu que tenia planejat tornar per la reunió programada per la tarda dels gestors de crisis. Segons els assistents, va decidir abandonar Mallorca quan el van trucar per dir-li que ja podia tornar a Catalunya que la situació era greu.

Mentrestant, al temps que en Saura diu que "no ha pensat mai en dimitir" i el Montilla que tots seguiran calentant seient fins al final de legislatura (no sigui cas que no puguin reeditar el tripartit), segueix el repartiment de culpes. Ara els culpables són les elèctriques (aquests sí que tenen part de culpa...), els francesos per la Jonquera...

Ara bé, a qui culparan per no haver fotut ni cas del pla Neucat? Jo vaig formar part d'aquest pla, que diu que excepte les comarques del sud del Tarragonés, tot el territori és susceptible de patir una nevada un cop a l'any. Per aquest motiu, a Barcelona cada any es compraven certa provisió de tones de sal i es mantenien a punt tres pales llevaneus, mantingudes en estat d'alerta  durant el període d'activació del Pla Neu de Barcelona (part del NeuCAT).  Malgrat tenir el pla que alerta de que una nevada pot succeïr al territori i de com s'ha de reaccionar enfront d'aquesta situació, el Govern i els seus equips (policia, bombers, etc.) van ser un total exemple de mala gestió i descontrol. Torno a recordar la no presencia d'agents dirigint el tràfic a les rotondes (a Granollers, on em vaig quedar atrapat jo, circular era com fer-ho a la ciutat sense llei, on el més astut i el més fort aconseguien adelantar a la resta) i la imatge d'agents jugant amb la neu i fent-se fotografies. O l'acumulació de gent desinformada a les parades de bus de Barcelona amb el servei suspés.

Ara bé, tenim un país de fireta i agilipollats, on els polítics demostren la seva incompetència un cop rera l'altre i es riuen dels ciutadans a la cara dient que no pensen dimitir perquè no s'abandona el vaixell quan s'enfonsa... I mentres el Saura segueix guanyant més que un alt executiu malgrat demostrar que no està a l'alçada (a l'empresa privada ja estaria acomiadat), la filla del Millet segueix treballant al Palau per 70000 €/any per sentència judicial, el Montull i el Millet segueixen caminant lliures i rics...els ciutadans agilipollats seguim tant contents perquè el Barça guanya i els Gasol es surten a la NBA.

Si fos bomber ja estaria acollonit, quan aquest estiu els boscs cremin per la brossa acumulada al terra després de la nevada i el Saura & Cia tinguin que buscar culpables per a poder seguir dient que "no he pensat mai en dimitir"

4 comentaris:

Joana ha dit...

Tota la raó!!!
i quina por aquest estiu com no netegin els boscos. Ara fa basarda passejar-hi. Hi haurà prous efectius per desbrossar-lo?
Qui és el responsable de netejar-los... em sembla que ptirem un altre cop!
bon dia Robertinhos!

Joana ha dit...

Tota la raó!!!
i quina por aquest estiu com no netegin els boscos. Ara fa basarda passejar-hi. Hi haurà prous efectius per desbrossar-lo?
Qui és el responsable de netejar-los... em sembla que ptirem un altre cop!
bon dia Robertinhos!

Clint ha dit...

Així que vas ser culpa teva el merder a Granollers?????? dimissió!dimissió!dimissió!dimissió!

Candela ha dit...

aquí no dimiteix ni Déu!