dimecres, de juny 09, 2010

Sobre la baixada del 5%

http://www.sipse.com/imagenes/23062009/23062009118963806.jpg

Per a elaborar la meva opinió sobre la vaga del 5% que volen fer els funcionaris, tinc elements a favor i en contra...

A FAVOR
- La crisis està causada per bancs i executius, i ara qui veu retallat el seu sou són la base, els funcionaris.
- La retallada de sou dels polítics és ínfima.
- No s'ha penalitzat als bancs, immobiliares i altres agents per la situació.
- El Govern mantè les prestacions socials, sent en regions com Andalusia bastant exagerades.
- El Govern mantè el Ministerio de Igualdad, al Vice-tercer i altres secretaries (com la Secretaría para la lucha contra el cambio climático) que es podrien suprimir per estalviar costs.
- Es mantenen les pagues vitalicies a ex-presidents, les pensions vitalicies a ex-diputats i altres beneficis economico-fiscals als centenars de polítics que ocupen Congrés, Senat i cambres autonòmiques.
- Es mantenen destacaments militars a l'estranger.
- La selecció espanyola no para de fer stages a Austria, etc.


EN CONTRA
- L'aplicació de la reducció de sou varia segons l'ingrés de nòmina, de manera que afecta més als funcionaris que més cobren.
- Els funcionaris tenen el lloc de feina assegurat de per vida, no es preocupen per EREs, acomiadaments improcedents i/o contractes escombraria.
- Els funcionaris disfruten d'un horari de feina (normalment) bastant bo.
- Els funcionaris no tenen avaluació de rendiment, on un jefe injust et pot acomiadar basant-se en un informe de rendiment bastant irreal.
- Ser funcionari s'ha convertit en un refugi pels que no volen competir en el mercat laboral o han sortit rebotats d'aquest. També hi ha gent que defuig de responsabilitats i troba llar d'acollida en el funcionariat. De manera que, tan dolent no deu ser.
- Els funcionaris no s'han vist afectats fins ara per una situació que desde 2008 afecta a la majoria de la població, amb un atur cada cop més alt, la inexistència d'ofertes laborals, els sous baixos per posicions que requereixen d'una elevada qualificació  (actualment, un enginyer de procés junior cobra 6000 euros menys que a 2008), etc.


Basant-me en aquests punts diré que malgrat que fan falta altres mesures per ajustar-se el cinturò, principalment en el propi Govern i en la classe política, estic en contra de la vaga. Una reducció de sou del 5% és ínfima davant la situació actual del mercat laboral espanyol, sobretot tenint en compte que no han de patir pel seu lloc de feina i no tenen que acreditar masters i postgraus (cada cop més cars...) per poder optar a competir amb 300 persones per una posició per la que es paga 6000 euros menys que fa 2 anys. Per tant, mentres que no es reguli el funcionariat segons les polítiques del mercat laboral (informes de rendiment professional, possibilitat de reducció de plantilla, acomiadaments per baix rendiment, acomiadaments per incompliment de l'horari laboral, avaluació del seu comportament de tracte al client, etc.) considero que aquest estament no té dret a queixar-se i organitzar una vaga general davant la retallada del govern, ja que ells són els primers que no juguen segons les regles del joc de la resta de treballadors de la empresa pública i/o privada.

Comentari a part mereixen els sindicats i els sindicalistes...un estament refugi de vividors, favoritismes i inútils professionals. I que no em venguin que defenen els drets dels treballadors, perquè fa anys que ja vaig deixar de ser cec malgrat continuar sent un gilipolles (per no fer-me sindicalista i viure de la rondalla).

4 comentaris:

òscar ha dit...

Totes les reduccions, excepte les estiuenques de l'operació biquini, solen venir acompanyades de queixes.

Suposo que si fós funcionari sortiria al carrer però, treballant a la privada, només em preocupa seguir tenint la sort de pencar per anar al Súper cada divendres.

Rita ha dit...

Tinc curiositat per saber això de l'economat. No en sabia res... Per a quins funcionaris és?

Joana ha dit...

Molt més sensata la Merkel que en zapatero...és clar que Alemanya no és Espanya i la privada ho ha pagat amb acomiadaments i els que queden a pencar el doble. I sí com diu l¡ôscar el super és important.
Com van les fotos?
Vaig a fer una apretadeta :)

El veí de dalt ha dit...

Buenuuuuu! Ara sí que ens les tindrem al replà! Comparteixo amb tu alguns punts de vista, altres no i et faria veure algunes incerteses en el que dius; però, fet i debatut, un servidor ahir tampoc va fer vaga; tot i estar d'acord en el fons de la qüestió, però no en els formes ni en el moment. Però bé; això ja ho parlarem amb un cervesa al davant. I com la Rita..., on puc anar a comprar més barat? Al Lidl?